IVF net zo succesvol bij vrouwen met overgewicht

Vrouwen met overgewicht hebben evenveel kans op een baby via IVF als vrouwen met een normaal gewicht. Dit blijkt uit Schots onderzoek van de University of Aberdeen. Een IVF-behandeling wordt nu vaak afgeraden bij vrouwen met een Body Mass Index (BMI) van 30 of meer. Maar uit dit onderzoek blijkt dat leeftijd een belangrijkere factor is bij de vruchtbaarheid dan gewicht. Goed nieuws voor vrouwen mete en maatje meer dus!

De onderzoekers bekeken de medische dossiers van 1700 vrouwen die tussen 1997 en 2006 een IVF-behandeling ondergingen. Hiervan was 28 procent te zwaar, 8 procent was obees (BMI hoger dan 30) en 5 procent had een BMI van meer dan 35. De onderzoekers vonden geen significante verschillen tussen deze groepen in zwangerschappen en geboortecijfers. 
Wel hadden vrouwen met overgewicht meer medicijnen nodig om de eierstokken te stimuleren en was het aantal miskramen hoger. De onderzoekers suggereren dat het altijd beter is als vrouwen afvallen en dat het onverstandig is om IVF toe te passen bij een BMI hoger dan 35.

Maar het is volgens hen niet juist om IVF te weigeren alleen vanwege het gewicht. Toch blijft de British Fertility Society, die de richtlijnen rond IVF heeft opgesteld, bij het standpunt dat je met een BMI hoger dan 30 veel meer kans hebt op complicaties.

Lees ook:Kinderen van dikke moeders eerder dood
Lees ook:Moeder dik? Dan kind eerder dood…
Lees ook:Tieners zien hun eigen overgewicht niet
Lees ook:Vrouwen blijvend slanker door geven borstvoeding
Lees ook:Overgewicht verhoogt kans op astma bij kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>