Pacco: voor het betere inbakeren van je baby!

Schermafbeelding 2014-04-01 om 08.59.13Na twee ontzettend makkelijke slapers, kwam het mij vrij rauw op mijn dak vallen dat ons derde kindje er heel spektakel van maakte als ze naar bed moest. Ze is nu pas tien weken, maar laat al sinds haar geboorte heel duidelijk merken dat slapen ‘niet zo haar ding is’. Tenminste: ze moet wel slapen (dat zie ik immers aan haar kleine oogjes), maar ze wil het niet. Als ik haar neerleg, maait ze met haar armpjes de dekens van zich af, slaat ze haar speentje uit haar mond en weet ze zichzelf met haar gerommel eindeloos wakker te houden. ‘Inbakeren’, was het advies van het consultatiebureau. ‘En bij voorkeur met een bakerdoek van Pacco!’ Dergelijk advies sla je natuurlijk niet zomaar in de wind en dus wikkelde ik kort daarop mijn dochter voor het eerst in een Pacco. En het resultaat…?Nou, allereerst een lachbui van mijn kant. Want wat ziet het er toch ontzettend grappig uit, een ingebakerde baby. We waren al wel eerder aan de slag gegaan met een grote hydrofielluier, maar dit zat veel steviger. De hydrofielluier wist ze regelmatig los te maken. Het klittenband houdt de Pacco perfect op z’n plek en ze heeft écht geen mogelijkheid zich hier nog als een soort houdini uit te worstelen. En dat leek ze dan ook meteen te accepteren. We kregen een grote lach terug en ik kon zonder al te veel protest onder haar lakentje leggen. Aai over het bolletje, deur dicht…en….stil! Ik was ontzettend verbaasd, ze viel meteen in slaap – en lang ook!

Schermafbeelding 2014-04-01 om 08.59.50Nou blijft mijn dochter wel mijn dochter: druk, temperamentvol en niet van plan ook maar een minuut langer te slapen dan nodig. Dus was het niet zo dat vanaf dat eerste magische moment al onze slaapproblematiek was opgelost. Maar het is wel drastisch verminderd. Ze slaapt eerder in, ze ligt een stuk rustiger en ze slaapt een heel stuk langer. En vannacht? Vannacht hadden wij onze eerste nacht zonder onderbreking! Wat een feest is dat weer, na tien weken.

Ik kan iedereen met een onrustige baby of een baby met slaapmoeilijkheden de in inbakerdoek van Pacco aanraden. Je krijgt er een uitgebreide handleiding bij met allemaal wetenswaardigheden over baby’s en slapen.

Sylvie Zuidam, moeder van vijf (!) kinderen én (niet praktiserend) verpleegkundige (dus hoe bedoel je, ervaringsdeskundige!) over het advies dat het consultatiebureau mij gaf: “De Pacco is inderdaad een gebruiksvriendelijke inbakerdoek, maar ik denk dat ‘het’ consultatiebureau ook aan de veiligheid denkt. Nederlandse professionals achten inbakermethodes met 1 grote (vierkante) doek niet als veilig genoeg. Er bestaat namelijk kans op losraken of draaien en daardoor kans op verstikken of wiegendood.” Dat was ook precies waar ik bang voor was in de eerste weken waarin ik nog met een hydrofielluier aan de slag was gegaan. Sylvie: “De zogenoemde DUDU (Down Up Down Up) vergt kennis van de methode, hoe je het moet uitvoeren, hoe strak, hoe vast te maken enz. Eén doek lijkt eenvoudig en goed te werken bij een jonge baby, maar wat je baby vandaag nog niet kan, lukt morgen misschien wel. Ik denk ook aan veiligheid op de lange termijn, dat is waar je uiteindelijk het beste mee geholpen bent. Pacco staat voor een goed product in combinatie met goede zorg.”

Nou, ze heeft mij helemaal weten te overtuigen met haar mooie product en ik hoop dat ik met mijn ervaringsverhaal andere moeders ook kan overhalen de Pacco aan te schaffen. Nu ook weer…ze  ligt terwijl ik dit tik heerlijk ingebakerd in haar bedje. En ik geniet daarvan! :-)

Kijk voor meer informatie over de Pacco op www.pacco.nl. Je vindt daar ontzettend heldere en uitgebreide informatie over de doek en je vindt er een filmpje waarin je kunt zien hoe je je kleintje in de Pacco ‘vouwt’. Succes!

Nog even lachen om een ingebakerde baby (niet in een Pacco, maar toch…) zie hier!

Lees ook:Handige website over baby’s & slapen: slaapbabyslaap.nl
Lees ook:Conslutatiebureau viert 110-jarig bestaan
Lees ook:Ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap
Lees ook:Verse papa spuit huis roze voor dochtertje
Lees ook:Kinderen maken Doutzen Kroes succesvol model

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>