Ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap

Op deze blog plaats ik iedere week een beschrijving van de ontwikkeling van de zwangerschap. De informatie komt uit mijn boek Samen Zwanger.

Vandaag schrijf ik iets over de eerste twee weken… FotoDe 40-wekentelling van de zwangerschap begint niet met de bevruchting, maar met de eerste dag van de laatste menstruatie. Dit betekent dat er de eerste twee weken nog geen sprake is van zwangerschap. Je zou kunnen zeggen dat men de rijping van de nieuwe eicel, die later bevrucht zal worden, meetelt. De eerste dag van de menstruatie kan nauwkeuriger vastgesteld worden dan de ovulatie en de bevruchting. Vanaf de bevruchting duurt een zwangerschap ongeveer 38 weken. Samen met de eerste twee weken is dat 40. Een voldragen zwangerschap duurt ongeveer negen en een halve maand.

Er is een aantal boeken waarin de groei van de baby prachtig geïllustreerd weergegeven wordt. Deze volgen soms de 40-weken-telling en soms de 38-weken-telling.

De ontwikkelingen die je in boeken en op deze blog zijn gemiddelden. Ieder kind is anders. Vooral na de geboorte worden bepaalde vaardigheden van je kind bijna verwacht, alsof het nu al moet presteren. Laat je niet gek maken door andere ouders, bij wie het kind al zoveel verder is. Maak je je zorgen over het uitblijven van een bepaalde ontwikkeling, raadpleeg dan de verloskundige of je arts.

Het boek Samen Zwanger kun je voordelig kopen via deze blog.

Lees ook:4% baby’s komt op uitgerekende datum ter wereld
Lees ook:Jongste baby ooit uit ziekenhuis ontslagen
Lees ook:Verschillen in hersenen tussen mannen en vrouwen
Lees ook:Groeitabel van de baby tijdens de zwangerschap
Lees ook:Samen Zwanger: zeven twijfels van moeders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>