Zorg nou dat je kind voldoende slaap krijgt!!!

Schoolgaande kinderen (tussen 6 en 15) moeten 9 à 12 uur slapen zeggen experts. Drie op vier Britse kinderen haalt echter de 7 uren niet, wat zelfs voor veel volwassenen te weinig is. Weinig verwonderlijk zegt 80 procent van de kinderen zich niet te kunnen concentreren in de klas. Eén op vier zegt te moeten vechten tegen de slaap tijdens de les, en dat minstens een keer per week. Dat blijkt uit een studie van Travelodge bij 2.000 kinderen.Leerkrachten wijzen met een beschuldigende vinger naar de ouders, die de kinderen een gsm, tv en spelconsoles geven op de kamer. Ook kinderpsychologen en slaapspecialisten leggen de schuld bij de ouders.
“Ouders weten niet veel over het belang van slaap bij kinderen”, zegt kinderpsychologe Pat Spungin. “Ze zouden moeten beseffen dat slaaptekort een invloed heeft op het humeur van het kind en op de wijze waarop hij of zij zich kan concentreren. Het beïnvloedt de resultaten, de sociale vaardigheden en maakt van kinderen vaak probleemkinderen. Goed slapen is even belangrijk tijdens hun ontwikkeling als gezond eten en voldoende bewegen.”

“Ouders zijn gewoonweg niet strikt genoeg als het aankomt op het handhaven van bedtijd”, voegt Jan Turner van Sleep Council er nog aan toe, die ook nog wijst op het belang van een goede slaapomgeving: donker, rustig, niet te warm, voldoende geventileerd en een bed met goede matras. Verschillende studies hebben al op een verband gewezen tussen slaaptekort en overgewicht, gedragsproblemen en depressie.

Lees ook:Basisschoolleerlingen hebben negen uur slaap nodig
Lees ook:Een derde van alle kinderen heeft slaapproblemen
Lees ook:Laat kinderen in het weekend veel slapen en voorkom obesitas
Lees ook:Je kind groeit het hardst als het slaapt
Lees ook:Jonge ouders opgelet: te weinig slaap kan depressie veroorzaken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>