Ouders met twee kinderen het gezondst

Kinderen krijgen is gezond, hoewel je dat idee tijdens en kort na de bevalling (gebroken nachten) niet hebt. Ouders hebben een kleinere kans op gezondheidsproblemen, zoals kanker en hart- en vaatziekten. Het gezondheidsvoordeel geldt echter alleen voor mensen met twee kinderen. Heb je er meer dan twee, dan werken ze je gezondheid tegen… En het ook bij een houden is niet verstandig, gezondheidstechnisch dan. Goddank heb ik er twee en word ik nu 100!De mensen met één of geen enkel kind liepen juist een groter risico om aan één van de onderzochte aandoeningen te overlijden, omdat ze minder goed op hun gezondheid letten. 

Ouders met meer dan twee kinderen hadden ook een grotere kans op veel ziektes, wellicht omdat ze vanwege hun talrijke kroost met stress en geldproblemen te maken hebben. 

De Noorse en Engelse wetenschappers kunnen dan ook maar één conclusie trekken: twee kinderen is optimaal als het gaat om de gezondheid van de ouders.
De onderzoekers bestudeerden 33 jaar lang 1,5 miljoen Noorweegse mannen en vrouwen. Van de mensen die maar één of geen kind hadden, had de vrouw een grotere kans om tijdens een ongeluk of een aandoening aan hart of bloedvaten te overlijden. De man had relatief vaak luchtwegproblemen.

Ook de ouders met meer dan twee kinderen waren minder gezond, maar wel om andere redenen. Zo hadden moeders met vier kinderen vaker baarmoederhalskanker en had de vader van het gezin vaker met geweld en ongelukken te maken. Voor vrouwen met meer dan twee kinderen was er slechts één klein lichtpuntje: de kans op borstkanker was voor hen kleiner.

Lees ook:Begin al voor je zwanger wil worden met gezond leven!
Lees ook:Positieve jeugd is stimulans voor krijgen van kinderen
Lees ook:Zorg dat je geen koorts of griep krijgt als je zwanger bent
Lees ook:Hoe jonger de vader, hoe groter de kans op problemen
Lees ook:Eet nou niet voor twee als je zwanger bent…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>