Zorg dat je geen koorts of griep krijgt als je zwanger bent

Zwanger? Zorg dan dat je heel erg gezond blijft… Veel vitamines en niet te dicht bij snotterende mensen komen. Want griep of koorts tijdens de zwangerschap kan het risico op autisme bij het kind verhogen, zo  blijkt uit een nieuw Deens onderzoek Het onderzoek omvatte 96.736 zwangere vrouwen. Later is het onderzoek uitgevoerd onder hun kinderen, geboren tussen 1997 en 2002. Tijdens de zwangerschap en kort na de bevalling werd aan de vrouwen gevraagd of ze tijdens de zwangerschap koorts of griep hebben gehad en antibiotica hebben gebruikt. De onderzoekers ontdekten geen verband tussen een scala van infecties tijdens de zwangerschap –zoals een koortslip, hoesten, verkoudheid en blaasontsteking- en de kans op een kind met autisme.  Wel toont de studie aan dat griep tijdens de zwangerschap de kans op het krijgen van een kind met autisme verdubbeld. Kinderen van wie de moeder langer dan een week griep heeft gehad tijdens de zwangerschap hebben drie keer zoveel kans op autisme.
Onderzoeker Hjördis OSK Atladóttir zegt: “We willen niet dat zwangere vrouwen zich nu zorgen maken. We zien dan dat de meeste vrouwen die tijdens de zwangerschap koorts of griep hebben gehad, geen kinderen met autisme hebben gekregen.”

Lees ook:Kraamvisite linke soep door Mexicaanse griep
Lees ook:Griepprik geeft eenderde kinderen koortsklachten
Lees ook:Sporten tijdens de zwangerschap? Dat durven veel vrouwen niet!
Lees ook:Slecht geheugen als je zwanger bent? ONZIN!
Lees ook:Steeds minder rokende zwangeren – gelukkig!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>