Artsen moeten meer rekening houden met moederinstinct

Een moeder heeft meestal gelijk als ze gelooft dat haar kind gevaarlijk ziek kan zijn, lees ik op HLN. Britse artsen krijgen de raad meer rekening te houden met het moederinstinct. Hoewel we inderdaad geneigd zijn te denken dat moederpaniek overberzorgdheid is, denk ik ook dat niemand z’n kind zo goed kan inschatten als zij. Als je dus door artsen met een kluitje in het riet wordt gestuurd en je houdt er een naar gevoel aan over; neem er geen genoegen mee. Het gaat hier om je kind!!!Het advies, gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet, moet artsen aanmoedigen om naar de alertheid van de ouders te luisteren. Moeders weten als geen ander wanneer er iets ernstigs mis is omdat ze het kind al bij heel wat kleine ziektes verzorgde.
Vaak is het voor de arts moeilijk om een juiste diagnose te stellen tussen een kind met een ernstige infectie of met slechts een verkoudheid of hoest. Ernstige infecties als meningitis bijvoorbeeld zijn moeilijk te diagnosticeren. Door een snelle opsporing kunnen heel wat levens zo gered worden. Ouderlijke zorg is een goede diagnostische indicator voor iets dat ernstig is, artsen moeten ermee rekening houden in combinatie met andere klinische informatie.

Lees ook:Kwart gehoorschades kinderen in baarmoeder opgelopen en te voorkomen!
Lees ook:Kinderdagverblijf vermindert kans op astma niet
Lees ook:Grote paniek: prinses Ariane ligt in het ziekenhuis!
Lees ook:Ouders moeten meer rekening met het karakter van pubers houden
Lees ook:Mobiel bellen met je kind op je arm is slecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>