Kinderdagverblijf vermindert kans op astma niet

Kinderen die de eerste twee jaren van hun leven regelmatig naar een kinderdagverblijf gaan, blijken later net zo vaak last te hebben van astma of allergie als kinderen die tot hun tweede jaar zijn thuisgebleven. Ik wist niet eens dat er gedacht werd dat dat niet het geval was…  Maar blijkbaar wel dus. Astma is toch voor het grootste deel bij de geboorte al aanwezig? Hoe dan ook; mocht je het tegen willen gaan is dit dus niet de juiste maatregel…Dat concludeert wetenschapper Daan Caudri in een onderzoek waarop hij vrijdag promoveert aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit.  Caudri wil daarmee het idee weerleggen dat kinderen op een kinderdagverblijf als het ware weerstand opdoen tegen allerlei virussen die in een kinderdagverblijf rondzweven. Uit het onderzoek blijkt dat kinderen die voor hun tweede verjaardag een dagverblijf bezoeken, wel vaker ziek zijn. Volgens Caudri kan het in uiterste geval beter zijn om een kind dat last heeft van ernstige infecties, weg te houden van het kinderdagverblijf.
De onderzoeker constateert ook problemen bij de behandeling van kinderen met astma. Volgens hem blijkt het moeilijk voor artsen om de ernst van de klachten vast te stellen en dus de juiste medicatie voor te schrijven. Tijdens het onderzoek bleek dat veel kinderen met klachten geen medicijnen kregen, terwijl andere kinderen die wel inhalatiemedicijnen gebruiken, eigenlijk geen klachten hadden. Onder- en overbehandeling komen volgens hem dus veel voor. Caudri heeft een test ontwikkeld die artsen kan helpen bij een juiste diagnose.

Lees ook:Behandeling van kinderen met astma schiet vaak tekort
Lees ook:Vier maanden borstvoeding kan astma voorkomen
Lees ook:Veel snacken kan astma bij kids veroorzaken
Lees ook:Vaccin voor jonge kinderen met verhoogde kans op astma
Lees ook:Van MacDonalds en Burger King kunnen kids astma krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>