Kinderen met melkallergie moeten vooral veel melk drinken

Althans, zo lijkt het. Want kinderen met een melkallergie lijken in een Amerikaans onderzoek te herstellen van hun allergie als ze steeds grotere hoeveelheden melk krijgen. Maar, waarschuwen de wetenschappers, dit is geen experiment dat je thuis kunt uitproberen. Laat het dus maar over aan de wetenschappers, die melden zich vanzelf weer als het veilig is.  

Aan het vier maanden durende onderzoek van Johns Hopkins Children's Center en Duke University deden 19 kinderen mee tussen 6 en 17 jaar. 12 deelnemers kregen een steeds grotere doses melkeiwit toegediend. De overige 7 kinderen kregen een placebo. Zowel de onderzoekers als de kinderen wisten niet wie er een placebo kreeg.

Voor het onderzoek konden de kinderen slechts 40 milligram melk verdragen, ongeveer een kwart theelepeltje, zonder een allergische reactie te vertonen. Na vier maanden bleek dat de kinderen die melkeiwitten hadden gekregen veel meer melk konden verdragen. Dit liep uiteen van 2540 tot 8140 milligram. 

Uit bloedonderzoek bleek dat deze kinderen ook meer antistoffen voor melk in hun bloed hebben dan de kinderen uit de placebogroep. De kinderen bouwen volgens de onderzoekers tolerantie op door het dagelijks drinken van melk. Wel vrezen ze dat deze tolerantie weer verdwijnt wanneer er niet dagelijks melk wordt gedronken.

Op dit moment bestaat de behandeling bij koemelkallergie meestal uit wachten en vermijden. Dit kan volgens de onderzoekers gevaarlijk zijn. Sommige kinderen groeien over hun allergie heen, maar anderen kunnen erg heftig reageren op koemelk.

Lees ook:Je kind wordt eerder dik van magere dan van volle melk
Lees ook:Kinderen die volle melk drinken wegen gemiddeld vier kilo minder dan leeftijdsgenootjes
Lees ook:Pinda-allergie bij kinderen mogelijk op te lossen
Lees ook:Nieuwe regels moeten babyvoeding nog veiliger maken
Lees ook:Borstvoeding beschermt baby’s niet tegen coeliakie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>