Geen extra geld voor schoolfruit

Minister Gerda Verburg (Landbouw) vindt het genoeg als de Europese Commissie en de 27 EU-landen in totaal 180 miljoen euro op tafel leggen voor een Europees programma van schoolfruit. De landbouwcommissie van het Europarlement wil 500 miljoen euro, maar dat vindt Verburg veel te veel. Ja, lastig hoor. Ik kan de verhoudingen niet goed inschatten, maar vind dit toch eigenlijk ook gewoon een taak van de ouders. Wat gaat hierna volgen? Een groenteprogramma? Een voldoende-slaapprogramma?

De schoolfruitplannen van de Europese Commissie stonden gisteren op de agenda. De Commissie wil volgend jaar 90 miljoen euro vrijmaken, mits de EU-landen in totaal eenzelfde bedrag uitgeven. Verburg steunt het voorstel, mede omdat Nederland zelf al een programma heeft voor groente en fruit voor kinderen. Maar ze waarschuwt voor extra administratieve rompslomp en ze vindt dat het al bestaande Nederlandse programma meegerekend moet worden bij Nederlandse financiële bijdrage.

Lees ook:15% Nederlandse kinderen riskeert arm leven
Lees ook:Gratis fruit op basisscholen; lijkt me een prima plan
Lees ook:Kinderen kopen veel te makkelijk online games
Lees ook:Planenn voor twee weken extra zwangerschapsverlof!
Lees ook:Onmiddellijke stopzetting kinderbijslag naar buitenland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen extra geld voor schoolfruit

  1. Lin

    Ik ben het in zoverre wel met je eens, dat iedere ouder er voor hoort te zorgen dat zijn of haar kind fatsoenlijk te eten krijgt. Activiteiten als een nationaal ontbijt en schoolfruit zijn leuke ontwikkelingen, maar je bereikt er weinig mee als je niet ook een poging doet de ouders te heropvoeden wat eten betreft.

    Desalniettemin vind ik schoolfruit wel een goede zaak (al is uit onderzoek al wel gebleken dat het nauwelijks invloed heeft op de fruitconsumptie op latere leeftijd), juist ook omdat sommige ouders hier verzaken. Daar zou het kind dan niet de dupe van mogen worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>