Planenn voor twee weken extra zwangerschapsverlof!

De Europese Commissie wil het zwangerschapsverlof verlengen tot mogelijk minstens achttien weken. Wat een idee! Iedere dag die je meer van je zwangerschap en je verse baby kan genieten is meegenomen lijkt me! Het voorstel van EU-commissaris van Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Gelijke Kansen Vladimir Spidla wordt ingediend op 8 oktober.Vladimir Spidla denkt dat een verlenging van het zwangerschapsverlof "een positief effect zal hebben op de relatie tussen kind en moeder". De precieze termijn en financiering van deze verlenging werkonderbreking staan nog ter discussie. Hij wil ook in het voorstel niet vastleggen hoeveel weken voor of na de bevalling moeten worden opgenomen. EU-parlement en lidstaten zullen uiteindelijk beslissen over dit voorstel.

Momenteel bestaat er in Europa nog geen eenvormig beleid rond zwangerschapsverlof. Duitse vrouwen hebben bijvoorbeeld recht op 14 weken, in Denemarken is dit 18 weken. Maar in Tsjechië mogen vrouwen tot 28 weken verlof nemen, meldt De Telegraaf.

Lees ook:Twintig weken zwangerschapsverlof
Lees ook:Twee weken verlof voor verse jonge vaders
Lees ook:Vaders krijgen deel zwangerschapsverlof
Lees ook:Vier weken langer zwangerschapsverlof Nederlandse vrouwen?
Lees ook:Vaders moeten actiever aan het gezinsleven deelnemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>