Tongoperatie helpt baby bij borstvoeding

Zuigelingen die geboren zijn met beperkte tongbeweging hebben voortdurend moeilijkheden met borstvoeding, meldden onderzoekers in Australië. In zulke gevallen kan een kleine ingreep het probleem oplossen. Zo kunnen de baby's beter drinken en hebben de moeders minder last van tepelpijn. Met een verkorte of strakke tongriem, een spiertje onder de tong, kan de tong niet goed bewegen en is het zuigen aan de borst moeilijk.

De Australische onderzoekers onderzochten 24 vrouwen en hun kinderen met de tongbeperking voor en na de ingreep. De gemiddelde melkproductie nam substantieel toe, waaruit geconcludeerd kan worden dat de baby's meer melk uit de borst konden drinken dan voorheen.

Lees ook:Baby’s krijgen sterkere longen door borstvoeding
Lees ook:Moedermelk testen op sporen alcohol
Lees ook:Borstvoeding vermindert de kans op obesitas
Lees ook:Baby’s ruiken moedermelk
Lees ook:Aan de borst gevoede baby’s hebben minder kans dik te worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>