Moedermelk testen op sporen alcohol

Veel vrouwen vinden het maar wat lastig na de negen maanden zwangerschap ook tijdens de periode van het borstvoeding geven niets te drinken. Maar nu is er een product (milkscreen) uitgevonden waarmee vrouwen hun melk kunnen testen op sporen van alcohol voor ze hun baby voeden. Zo kun je toch af en toe nog eens een wijntje achterover slaan!

Maar de uitvinding wordt niet door iedereen met open armen ontvangen. Vrouwenorganisaties zijn vooral bezorgd dat de moeders de boodschap verkeerd opvatten en zullen denken het geen kwaad kan om alcohol te drinken en tegelijkertijd de borst te geven. Volgens lactatiedeskundigen zouden vrouwen die de borst geven nooit alcohol mogen drinken.
De moeder die op het idee kwam verdedigt het product, dat werkt volgens hetzelfde principe als een ademtest, door te zeggen zij graag af en toe een glaasje wijn drinkt, maar niet wil dat haar baby daarbij gevaar loopt. Nu kan ze voor het borstvoeden testen of haar baby al dan niet alcohol zou binnenkrijgen.

Tja, ik kan me er wel iets bij voorstellen hoor. Het is ook zo lekker een wijntje te drinken! En als het op deze manier op een veilige manier kan, waarom dan niet?

Lees ook:Drinken tijdens je zwangerschap kan ECHT niet!
Lees ook:Borstvoeding vermindert de kans op obesitas
Lees ook:Van drinken tijdens je zwangerschap krijg je ettertjes
Lees ook:Aan de borst gevoede baby’s hebben minder kans dik te worden
Lees ook:Hoe meer jij drinkt tijdens je zwangerschap…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Moedermelk testen op sporen alcohol

  1. Meetmoedermelk

    En nu verkopen lactatiekundigen het ook!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>