Hoe meer jij drinkt tijdens je zwangerschap…

Kinderen van een moeder die alcohol drinkt tijdens de zwangerschap voelen zich meer aangetrokken tot alcohol, dan kinderen van vrouwen die geen alcohol drinken tijdens de zwangerschap. Dit concluderen Amerikaanse onderzoekers.  Kortom: laten staan dus die borrel!!!

De onderzoekers van The State University of New York deden hun onderzoek op zwangere ratten.  Ze bestudeerden hoe ratten zich gedroegen in een kooi wanneer ze daarin werden gezet met ratten die naar alcohol roken. Zo ontdekten ze dat de ratten van de moeders die alcohol dronken zich meer aangetrokken voelden door de geur van alcohol.  De onderzoekers denken dat als ze hetzelfde onderzoek op mensen zouden doen, dat dezelfde resultaten zou geven. Volgens één van de onderzoekers leek het er op dat de reukzin van de ratten veranderd was. Kinderen van een moeder die alcohol drinkt tijdens de zwangerschap voelen zich meer aangetrokken tot alcohol, dan kinderen van vrouwen die geen alcohol drinken tijdens de zwangerschap. Dit concluderen Amerikaanse onderzoekers. 

De onderzoekers van The State University of New York deden hun onderzoek op zwangere ratten.

Ze bestudeerden hoe ratten zich gedroegen in een kooi wanneer ze daarin werden gezet met ratten die naar alcohol roken. Zo ontdekten ze dat de ratten van de moeders die alcohol dronken zich meer aangetrokken voelden door de geur van alcohol.

De onderzoekers denken dat als ze hetzelfde onderzoek op mensen zouden doen, dat dezelfde resultaten zou geven. Volgens één van de onderzoekers leek het er op dat de reukzin van de ratten veranderd was.

Kinderen van een moeder die alcohol drinkt tijdens de zwangerschap voelen zich meer aangetrokken tot alcohol, dan kinderen van vrouwen die geen alcohol drinken tijdens de zwangerschap. Dit concluderen Amerikaanse onderzoekers.  De onderzoekers van The State University of New York deden hun onderzoek op zwangere ratten.  Ze bestudeerden hoe ratten zich gedroegen in een kooi wanneer ze daarin werden gezet met ratten die naar alcohol roken. Zo ontdekten ze dat de ratten van de moeders die alcohol dronken zich meer aangetrokken voelden door de geur van alcohol.

De onderzoekers denken dat als ze hetzelfde onderzoek op mensen zouden doen, dat dezelfde resultaten zou geven. Volgens één van de onderzoekers leek het er op dat de reukzin van de ratten veranderd was.

Lees ook:Weer een reden om niet zwanger te drinken
Lees ook:Van drinken tijdens je zwangerschap krijg je ettertjes
Lees ook:Rokende kinderen (12-16 jaar) lopen extra gezondheidsrisico’s
Lees ook:Bekeuring voor zwangere vrouwen die roken
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap? Kind grotere kans op strafblad!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>