Er komen lange wachtlijsten voort de kinderopvang

Een goede zaak voor de kinderopvang, een mindere zaak voor de ouders: de brancheorganisatie in de kinderopvang, MOgroep, verwacht wachtlijsten voor de buitenschoolse opvang van basisschoolkinderen. Dat betekent dus, weer net zoals een paar jaar geleden, dat je de kinderen al mag gaan inschrijven nog voor je aan het verwekken toe bent!

Ruim driekwart van de kinderopvangorganisaties heeft te maken met een groeiende vraag van ouders om hun kinderen voor en na school op te vangen en op dit moment hanteert al bijna de helft een wachtlijst.
Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerd onderzoek van de MOgroep onder de achterban. Volgens de brancheorganisatie zorgt de nieuwe Wet kinderopvang voor de groeiende vraag. Op aandringen van de VVD en PvdA verplicht de wet vanaf augustus alle basisscholen om voor- en naschoolse opvang te verzorgen.

Lees ook:Toekomstbeeld: woensdagmiddag kinderen naar school
Lees ook:Geen naschoolse opvang voor 20.000 kinderen
Lees ook:Kinderopvang vanaf 2011 niet te betalen
Lees ook:Kinderopvangkosten met 1400 euro per jaar omhoog
Lees ook:Kinderen vanaf 0 jaar naar school!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Er komen lange wachtlijsten voort de kinderopvang

  1. jules

    Ik hoor het zoveel van ouders om mij heen. Wachtlijsten beginnen al in de 2e maand van de zwangerschap… kan ik uit eigen ervaring zeggen.. Een tip voor ouders die lastig (buitenschoolse) kinderopvang kunnen vinden. Schrijf je eens in op http://www.oudermatch.nl. Op deze site vinden ouders uit dezelfde buurt elkaar om gezamenlijk kindeorpvang te regelen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>