Gedrag van ouder staat centraal in nieuw programma ‘Zelfbewust Opvoeden’

Schermafbeelding 2014-05-12 om 14.32.13Zelfbewust Opvoeden is een innovatieve cursus voor ouders die vanuit een ander perspectief naar de opvoeding van hun kinderen willen kijken. In groepsverband wordt inzicht en begrip gecreëerd op persoonlijke thema’s van de ouder, die een rol spelen bij het opvoeden van het kind. De cursus wordt gegeven door Jobbeke de Jong, moeder van drie kinderen en professioneel coach. “Iedereen draagt persoonlijke thema’s met zich mee, die ook tot uiting komen in de opvoeding van het kind. Aangeleerde waarden, angsten en onzekerheden worden veelal geprojecteerd op het kind. Tijdens de workshop wordt inzicht verworven in deze persoonlijke thema’s. Vanuit dit inzicht volgt acceptatie en ontspanning. Deze ontspanning biedt de ouder de ruimte om de in der loop van jaren ontwikkelde automatische reactie op bepaalde situatie te vervangen door een reactie die veel effectiever is.”Deze inhoud van deze tweedaagse workshop is uniek: de focus ligt op de opvoeder, diens levenservaring en gedrag. Wat men over zichzelf leert in deze workshop heeft effect op de relatie met het kind, maar eveneens op de relatie met anderen. Daarnaast wordt er gewerkt in groepsverband. De kracht van de lerende groep wordt hierbij optimaal ingezet. Leervragen die gaan over onze relaties met anderen worden in een groep vaak effectiever besproken dan bij individuele begeleiding. De herkenning, steun en feedback van mede cursisten is daarin erg waardevol.
De eerste mogelijkheid tot deelname is op 30 mei met een vervolgdag op 13 juni van 09.30 tot 17.00 uur en zal plaatsvinden in Huizen, Noord-Holland. Deelname kost € 425,00 euro incl. BTW per persoon voor twee dagen.
Jobbeke; “De missie van het programma is gericht op een goed contact van de ouder of verzorger met de kinderen, vanuit een zelfbewustzijn en goed contact met zichzelf. Zodat kinderen een liefdevolle relatie met zichzelf leren opbouwen en er een generatie opgroeit die geleerd heeft van zichzelf te houden zoals ze zijn. Met minder interne strijd, minder externe strijd. Met meer compassie voor jezelf, meer compassie voor anderen. Jong geleerd is oud gedaan!”
Meer informatie over het programma is te vinden op www.zelfbewustopvoeden.nl

Lees ook:Maak het leven met je kinderen gemakkelijker en fijner
Lees ook:Ouders moeten meer rekening met het karakter van pubers houden
Lees ook:Ontdek het geheim van een gelukkig kind
Lees ook:K-test voor 6-12 jaar
Lees ook:Congres

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>