Kinderen wonen na scheiding liever bij mama

Kinderen van gescheiden ouders wonen liever bij hun mama dan bij hun papa, lees ik op De Telegraaf.nl. Nou, ik ben ook gescheiden en ik kan je vertellen dat co-ouderschap – mits vakkundig uitgewerkt door twee welwillende ouders – zorgt dat een kind helemaal niet hoeft te kiezen. Die van mij zijn net zo lief bij mij als bij hun vader – en zo hoort het ook. Hierin valt in mijn ogen een grote slag te slaan door ouders die het nog altijd met grote regelmaat aan alle kanten verknallen.Kinderen zijn het aller gelukkigst als zij in een compleet gezin opgroeien, eentje die nog intact is dus. Wanneer ouders uit elkaar gaan, hebben kinderen een voorkeur voor co-ouderschap. Het minst blij zijn ze als ze alleen bij hun vader wonen. Volgens onderzoekers heeft de afwezigheid van de moeder een grotere impact op hun welzijn dan een afwezige vader. Psychologe Marijke Bisschop wijst op het feit dat moeders in de dagelijkse zorg van kleine kinderen beter zijn. Ook kunnen ze goed organiseren. Vaders hebben het moeilijker. Echter wanneer kinderen ouder worden kan de zaak keren. Dan willen vooral jongens liever bij papa wonen, omdat moeder dan weer té bezorgd is. Verder bleek dat kinderen zich nog het ongelukkigst voelen als ze moeilijk met hun ouders kunnen communiceren.

Lees ook:Moeder favoriet na scheiding
Lees ook:Kinderen zien vader minder na scheiding ouders
Lees ook:Co-ouders: jullie doen het goed!
Lees ook:“Het moet bij een scheiding meer om de kinderen draaien”
Lees ook:Kinderen na scheiding steeds vaker bij vader én moeder thuis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen wonen na scheiding liever bij mama

  1. Juspol

    Die mensen hebben zeker de prima studies Gardner niet gelezen.
    http://www.rgardner.com
    Kinderen ook in Nederland worden onder de plu familierechters en al en verzwijgende ggz bijvoorbeeld totaal verziekt velen door …moeders die die kenmerken hebben al dan niet als ‘borderliner’.
    Vervreemding opzettellijke vindt door dat soort plaats en die crimnaliteit dient te worden aangepakt. Dat is kindermishandeling al jaren namelijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>