Vaders vinden combineren werk en zorg maar lastig

Ik heb het niet zo heel erg op de term papadag (hebben wij dan ook mamadagen?) maar ik vind het op zich wel een goed punt dat vaders door vrije dagen eens wat meer bij hun kinderen zijn. Bij ons thuis is het niet zo geregeld, maar dat komt misschien ook omdat mijn man een onregelmatige baan heeft en er daardoor veel overdag is. Ik lees zojuist op nu.nl dat werkende vaders nog steeds niet goed weten hoe ze een drukke baan en volwaardig vaderschap kunnen combineren. Het is ook lastig; er moet toch ook gewoon geld op tafel komen! En in deze dure tijden niet zo zuinig ook!Dat het combineren van vader zijn en werken lastig is, komt doordat er bij werkgevers nog altijd een taboe rust op vaders die liever thuis bij de kinderen willen zijn. Ook stellen mannen zichzelf niet de vraag hoe ze hun carrière willen combineren met het ouderschap. Dat blijkt uit de ervaringen bij het coachingcentrum CIC Company in Vijfhuizen. Lees het complete artikel op nu.nl.

Afbeelding: Pappadag: Op luchtige en humoristische toon laat Philip Waechter zien wat hij zoal met zoonlief meemaakt. Bietjes eten, naar de dierentuin, luiers verschonen, wandelen in het park; alle facetten van het vaderschap komen aan bod. Met ironie en zelfspot becommentarieert Waechter deze alledaagse situaties.
Philip Waechter
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9789047701132, prijs € 7,95.
Recensie
Dit hilarische prentenboekje is speciaal bedoeld voor vaders (in spe), maar de komische en vertederende scenes zijn ook zéér herkenbaar voor mama’s.

Lees ook:Borstvoeding moet wijken voor werk
Lees ook:Moderne vaders gezocht door de KRO
Lees ook:Werk en zorg voor kinderen meestal prima te combineren
Lees ook:Verse papa’s dikker na de geboorte van hun kind
Lees ook:Vader wil meer tijd voor de kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>