Borstvoeding moet wijken voor werk

Moeders met een druk leven stoppen vaak voortijdig met het geven van borstvoeding. Ze kunnen of willen het geven van de borst niet combineren met hun baan en sociale leven. Vooral de combinatie met een betaalde baan ervaren veel moeders als lastig als het gaat om borstvoeding. Dat maakte het Erasmus MC in Rotterdam woensdag bekend. De keerzijde van het moderne moederschap. Het is niet anders. Kiezen of delen, denk ik dan. Het academisch ziekenhuis verrichtte een onderzoek in opdracht van minister Ab Klink van Volksgezondheid. Die wilde graag weten waarom de overgrote meerderheid van de moeders binnen zes maanden na de bevalling stopt met borstvoeding. Zes maanden is de periode die deskundigen aanraden omdat het de gezondheid van het kind ten goede komt.

Lees ook:Ab Klink wil meer vrouwen zien borstvoeden
Lees ook:Moeders geven minder lang borstvoeding dan gepland
Lees ook:Dubbel 30 moet kinderen aanzetten tot meer bewegen
Lees ook:ChristenUnie wil grens aan volume MP3-speler
Lees ook:Gisele Bündchen: ‘borstvoeding moet verplicht worden’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Borstvoeding moet wijken voor werk

  1. Lia

    Ik denk dat de duur van het verlof zeker te maken heeft met de duur van de borstvoeding; op papier is het mooi dat je in de praktijk een kwart van je tijd aan kolven mag besteden, in de praktijk loop je toch ook vaak tegen allerlei barrières aan. Dat had Klink zelf ook wel kunnen bedenken, daar had hij dit onderzoek niet voor hoeven laten doen.

    Wat ook belangrijk is, is een goede begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling. De propositie dat borstvoeding vanzelfsprekend en het meest natuurlijke is leidt er denk ik onbedoeld ook toe dat veel vrouwen dus denken dat het dan allemaal wel vanzelf zal gaan. En dat is in lang niet alle gevallen zo.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>