Ouderschapsverlof nauwelijks benut

Ruim 10 procent van de Nederlanders wil wel ouderschapsverlof, maar neemt het niet op, zo blijkt uit recent onderzoek van het CBS. 
In Nederland heeft elke werknemer na de geboorte van een kind recht op ouderschapsverlof. Niet iedereen maakt echter gebruik van dit recht.

In 2007 waren er 1,4 miljoen werknemers met kinderen onder de 8 jaar. Ruim een tiende van hen gaf aan dat zij in de voorgaande 12 maanden wel behoefte hadden aan ouderschapsverlof, maar er toch geen gebruik van hebben gemaakt.

Vaders geven als belangrijkste reden bang te zijn dat het ongunstig is voor hun carrière om ouderschapsverlof op te nemen (40 procent). De meeste moeders nemen geen verlof, omdat ze de vergoeding te laag vinden (40 procent). Verder neemt een klein deel van de ouders geen ouderschapsverlof op, omdat zij niet weten dat ze hier recht op hebben.

Lees ook:Kwart papa’s neemt ouderschapsverlof op
Lees ook:Steeds minder ouders nemen ouderschapsverlof op
Lees ook:In driekwart van de gezinnen werken beide ouders
Lees ook:Vaders gaan niet minder werken om dwarsliggende baas en financiƫn
Lees ook:‘Vaders hebben recht op twee weken vaderverlof’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>