Kijk uit met Nijntje vingerverf van Bruynzeel

Schermafbeelding 2015-07-17 om 15.53.08Ouders opgelet! Nijntje vingerverf van Bruynzeel kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, hiervoor heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gewaarschuwd. De verf bevat een te hoge concentratie van de stof NDELA die ook in veel cosmetische producten, shampoo en bad- en douchegel ziHet gaat om een bepaalde partij van het product Nijntje (miffy) vingerverf, maar Bruynzeel haalt uit voorzorg alle Nijntje-vingerverfproducten terug. De stof NDELA is een zogenoemde nitrosamine en kan kankerverwekkend zijn.

“Voor speelgoed en andere producten voor kinderen gelden nu eenmaal strengere eisen”, aldus een woordvoerder van de NVWA vrijdag. ‘”Tijdens het verven kunnen kinderen het spul in hun mond krijgen en al bij een klein beetje verf wordt de veiligheidsnorm overschreden.” Vanwege de strengere regels bij producten voor kinderen mag de stof niet in vingerverf zitten, maar bijvoorbeeld wel in cosmetica voor volwassenen.

Wie de tubes vingerverf in huis heeft, wordt verzocht er geen gebruik van te maken en de verf terug te sturen naar Bruynzeel. De aanschafprijs wordt dan vergoed, aldus het bedrijf in een veiligheidswaarschuwing.

Lees ook:Nijntje de film is ‘Gouden Film’ met 100.000 bezoeker
Lees ook:Ouders let op: zonnebrandfactor vaak lager dan aangegeven
Lees ook:Win twee gratis kaartjes voor de allernieuwste Nijntje musical!
Lees ook:Onderzoek naar peutermelk
Lees ook:En de winnaar van de Nijntje-kaartjes is…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>