Nederlandse kinderen het allergelukkigst van de westerse landen

Schermafbeelding 2013-04-14 om 21.26.21Onze kinderen hebben het maar fijn hier in ons kikkerlandje. Nederlandse kinderen zijn namelijk het gelukkigst van alle kinderen uit westerse landen. Dat bleek uit het onderzoek ‘Het Welzijn van kinderen in ontwikkelde landen’ van UNICEF dat op 10 april werd gepubliceerd. Van westerse kinderen zijn Nederlandse kinderen het minst arm en ze hebben het minste overgewicht. Op onderwijsgebied doet Nederland het wereldwijd het beste. Minder goed scoort Nederland met babysterfte en cannabisgebruik. Het rapport vergelijkt het welzijn van kinderen in 29 OESO-landen op basis van 26 indicatoren geclusterd rondom armoede, gezondheid en veiligheid, onderwijs, (risicovol) gedrag, huisvesting en omgeving.

UNICEF Nederland relativeert de nummer één- positie van Nederlandse kinderen: ‘Het is mooi dat Nederland zo goed scoort, maar dat betekent niet dat we niets meer hoeven te doen. Er zijn toch nog kwetsbare groepen kinderen in Nederland die het niet goed hebben en waar we ons zorgen over maken, zeker gezien de economische crisis’.

Lees ook:Heb geen medelijden met de Nederlandse kinderen: ze zijn het gelukkigst!
Lees ook:Nederland Europees koploper voor kindergeluk!
Lees ook:15% Nederlandse kinderen riskeert arm leven
Lees ook:Moeders en kinderen leven het best in Nederland
Lees ook:Moeders: onderschat het belang van gevarieerde voeding niet!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>