Sticker ‘Voeden kan hier’ moet borstvoeden in openbaar stimuleren

Moeders moeten op meer openbare plekken borstvoeding kunnen geven, vindt het Voedingscentrum. Momenteel is het volgens het centrum zo dat moeders worden weggekeken als ze borstvoeding geven in bijvoorbeeld een cafeetje, of zelfs worden weggestuurd. Dat is natuurlijk echt van de zotten. Aan de andere kant vind ik ook weer wel dat moeders die borstvoeding willen geven in het openbaar daar best wat discreter voor kunnen gaan zitten. Als ik net een hap ik mijn lunch wil zetten, hoef ik niet perse een tepel in mijn beeld te krijgen. Maar dat is gewoon een kwestie van fatsoen natuurlijk. Onderdeel van de actie om openbare borstvoeding ‘normaler’ te maken, is een stickeractie. De sticker met ‘voeden kan hier’ kan op de deur van de openbare gelegenheid geplakt worden zodat moeders weten dat ze daar welkom zijn.

Lees ook:Borstvoeden; liever op een rustige plek en met bedekking van een sjaal
Lees ook:Borstvoeding in het openbaar geeft schaamte
Lees ook:Borstvoedingsbaby’s huilen meer dan flessenbaby’s
Lees ook:Helft vrouwen voelt schaamte bij ‘openbaar borstvoeden’
Lees ook:Schuldig over borstvoeding

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sticker ‘Voeden kan hier’ moet borstvoeden in openbaar stimuleren

  1. Corset-lover

    Borstvoeding is toch normaal? Borsten zijn enkel maar lichaamsdelen die moedermelk procuderen om het kind te voeden. Elk kind/baby heeft recht op voeding krijgen, ook openbaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>