Ophef in België over de veiligheid van kinderbedjes Ikea

In België is wat ophef ontstaan over de eventuele onveiligheid van kinderbedjes van Ikea. Ikea laat daarop in reactie weten dat de kinderbedden en matrassen die verkocht worden in de winkels volledig veilig zijn. ‘Kindveiligheid is steeds de hoogste prioriteit’, meldt de Zweedse meubelfabrikant in een reactie op het bericht dat Belgische Kind & Gezin een kinderdagverblijf niet meer zou erkennen omdat het Ikeabedjes gebruikt. Ik zou me er geen zorgen over maken. Een dergelijk groot bedrijf kan het zich niet permitteren om met slechte babybedjes in een kwaad daglicht te komen, toch? Te veel speelgoed, beschuitjes die in de speelruimte worden gegeten en vooral Ikeabedjes die te gevaarlijk zijn voor slapende kindjes. Dat volstaat voor Kind & Gezin om de erkenning van het kinderdagverblijf ‘Choupettes’ in Lier in te trekken. ‘Ik heb twee soorten bedjes, allebei gekocht bij Ikea: een met een lattenbodem, een andere met een geperforeerde plank als bodem. Drie jaar geleden, toen ik voor het eerst inspectie kreeg, was met de bedjes met ventilatiegaten niets mis, nu zijn ze opeens onveilig. Mijn Ikeamatrassen –ook perfect vorige keer– zijn nu ineens te dun’, vertelde uitbaatster Nathalie Op de Becq aan De Standaard.
Ikea benadrukt dat ‘alle producten getest worden om te voldoen aan alle toepasselijke veiligheidsvoorschriften in de landen waar ze verkocht worden, dus ook in België.’ Bovendien worden de kinderproducten zowel in de eigen erkende testlaboratoria in Zweden als in onafhankelijk erkende testlaboratoria over heel de wereld getest. De meubelketen wijst er ook op dat ze gesprekken heeft gevoerd met Kind & Gezin over de kinderbedjes en matrassen en hen heeft aangetoond dat ze allebei veilig zijn en voldoen aan de Europese norm EN 716, een norm die ook Kind & Gezin hanteert.

Lees ook:Peuter overleden door lampje van Ikea
Lees ook:Een goede crèche (deel 1)
Lees ook:Een goede crèche (deel 3)
Lees ook:Kinderdagverblijf Villa Petit Paradis Kinderdagverblijf van het Jaar
Lees ook:Kinderen worden depressief van reclames

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>