Invriezen eicellen moet ook zonder medische noodzaak kunnen

Ook als het medisch gezien niet nodig is, moeten vrouwen hun eicellen kunnen laten invriezen voor later. Dat is het advies van de beroepsverenigingen van gynaecologen en klinisch embryologen. Minister Klink had om advies gevraagd. Aanleiding waren de plannen van het AMC in Amsterdam, dat eicellen van singles wil invriezen. Zo kunnen vrouwen op latere leeftijd alsnog moeder worden. Lastige discussie hoor. En ik weet ook niet zo goed welk standpunt in wil nemen. Ik vind het echter wel een slechte zaak dat vrouwen zo ontzettend laat alsnog moeder worden. Zo heeft de natuur het gewoonweg niet bedoeld… Maar goed, wat als ik zelf ‘aan de andere kant’ zou staan?
De verenigingen willen het invriezen onder voorwaarden toestaan. Zo moet de leeftijdsgrens voor terugplaatsing op 45 jaar liggen. Boven de 45 kunnen er sneller problemen ontstaan.

Lees ook:Eitjes invriezen: geen goed idee
Lees ook:Eerste eiceldonatiebaby geboren!
Lees ook:Milde IVF behandeling levert evenveel gezonde baby’s als standaardbehandeling
Lees ook:Waarom een hond goed is voor zwangere vrouwen
Lees ook:Zwanger; wel of geen vaccinatie tegen Mexicaanse Griep?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>