Zwanger; wel of geen vaccinatie tegen Mexicaanse Griep?

Zwangere vrouwen, gynaecologen en verloskundigen zijn in verwarring over de Mexicaanse griepvaccinatie.Verloskundigen adviseren zwangere vrouwen over het algemeen zich niet te laten inenten tegen het griepvirus, terwijl gynaecologen juist vinden dat ze dat wel moeten doen. Dat blijkt maandag uit onderzoek van het Radio 1-programma Dit is de Dag van de Evangelische Omroep. Lastig verhaal hoor! Wat te doen? De mensen die zo enthousiast folders over de griep maken, mogen daar wel eens heel erg snel opheldering voor geven! Volgens de EO baseren zowel verloskundigen als gynaecologen zich op advies van de Gezondheidsraad. Die liet half september in een advies weten dat de vaccins tegen de Mexicaanse griep voor alle gezonde vrouwen die minstens vier maanden zwanger zijn ‘ter beschikking staan’. Maar vrouwen die een kind verwachten, vinden dat advies ‘te vaag’, waardoor ze blijven tobben over de vaccinatie.

Wordt ongetwijfeld vervolgd….

Lees ook:Het najaar wordt prikloos voor gezonde kleine kinderen
Lees ook:Zwangere vrouwen hoeven dit jaar geen griepprik
Lees ook:Kraamvisite linke soep door Mexicaanse griep
Lees ook:Dood peuters komt niet door vaccinatie Mexicaanse griep
Lees ook:Weer terug naar school; stijging aantal Mexicaanse Griep gevallen?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zwanger; wel of geen vaccinatie tegen Mexicaanse Griep?

  1. Cici

    Ik ben nu 26 weken zwanger, en laat me absoluut niet vaccineren tegen dat stomme griep!! Want mijn huisarts en verloskundige weten er zelfs nog niks van!! Als ik bel om informatie te vragen erover, weten ze mij niks te vertellen!! Heel DOM!!!!!!

      /   Reply  / 
  2. roland

    Onvoorstelbaar dat wij in een medisch zo goed getraind land binnen Europa niet van elkaar weten of de vaccinatie tegen de mexicaanse griep wel/niet medische gevolgen kent voor de ingeente persoon. Met medisch tegenstrijdige informatie (gyneacoloog versus verloskundig, patient versus huisarts, WHO versus medische overheid, werkneemster gezondsheiszorg versus zkh-patient etc etc. En bij wie kun je terecht als de inenting wel degelijk verlamming of andere medische complicaties teweeg heeft gebracht ?? Nergens zoals altijd ! Zeer betreurenswaardig als inentingen al in oktober 2009 worden gedaan en testresultaten pas in december 2009 worden kenbaar gemaakt…. ? Foei !!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>