Meer kindertjes door strenge winter

Als het koud is, kruipen we blijkbaar toch echt eerder tegen elkaar aan om eh…nou ja, kinderen te maken dus! :-) Het Verenigd Koninkrijk kent namelijk  momenteel een babyboom, experts zeggen dat de afgelopen strenge winter hier verantwoordelijk voor is. Britse verloskundigen merken nu een heuse babyboom op, in bepaalde gebieden zijn er 20 procent meer geboorten gepland voor september. Niet alleen een strenge winter, maar ook het slechte economische klimaat zorgen ervoor dat meer mensen afgelopen winter genoten van gezellige avondjes thuis. Vroedvrouw Joy Horner: “In de gebieden waar de winter het strengst was, merken we nu meer geboorten op. Als je niet uit je huis kunt, moet je een manier vinden om je mee bezig te houden.” Ook de ziekenhuizen bevestigen dat er nu meer vrouwen zwanger zijn. Guay Ong, manager van het Royal College of Midwives: “Het is best mogelijk dat het koude weer een babyboom veroorzaakte.”
Daarnaast proberen koppels nu meer geld te sparen door de economische crisis. Volgens experts zorgt werkloosheid bij vrouwen ervoor dat ze hun gezinsplannen wat naar voor schuiven. Ook kledingwinkels als Marks & Spencer merken een stijging van 60 procent op in de verkoop van zwangerschapskleding.

Bron: HLN

Lees ook:Babyboom na kredietcrisis in aantocht!
Lees ook:Minder kinderen door economische crisis
Lees ook:Steeds meer oudere moeders…
Lees ook:Kinderen van 2010 gaan lekker hip naar de spa
Lees ook:Trend; steeds meer mannen huisvader

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>