Jongeren doen volop aan vrijwilligerswerk

Van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar doet 42 procent vrijwilligerswerk. En dat vind ik een prachtig en boven verwachting hoog aantal! Dat onze kids zo lief zijn voor de medemensen blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag heeft gepubliceerd. Jongeren zijn met name actief voor sportverenigingen en in het jeugdwerk. Vanaf 25 jaar verschuift de vrijwillige arbeid in verenigingsverband deels naar informele hulp buiten instellingen en verenigingen om. Hieronder valt bijvoorbeeld het helpen van buren, familie of vrienden. Ruim 30 procent van de 25-plussers doet dit minstens eens per maand, tegenover een kwart van de jeugd.
Ook constateert het CBS een verschil in vrijwillige hulp tussen mannen en vrouwen. ”Mannen helpen vaker vrijwillig in een verenigingsverband. Ze doen dit met name in sportverenigingen, dat is vaak een mannending. Vrouwen zijn individueel weer actiever in de informele hulp”, aldus woordvoerder Jan Latten.

Lees ook:Jongeren hebben geen idee van wat ze naar binnen werken
Lees ook:Veel jongeren internetten overmatig
Lees ook:Kijk uit dat je kinderen niet aan keuzestress lijden…
Lees ook:Online therapie voor seksueel misbruikte jongeren
Lees ook:Het Nederlandse kind is meer gaan sporten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>