Geluid kinderstemmen telt niet meer mee als geluidsoverlast

Ken je dan? Van die zure mensen die een huis kopen in de straat waar een school ligt en dat ze dan na een paar jaar gaan zeiken over overlast? Vreselijk. In de straat van de school van mijn kinderen woont ook zo’n zurige man die naar buiten komt stormen omdat we zijn uitrit blokkeren – zonder dat zijn auto er staat. En je hebt ook zeurpieten die niet tegen het geluid van kinderen kunnen en daar over gaan klagen. Maar die vangen vanaf volgend jaar bot. Buren van scholen en kinderdagverblijven kunnen vanaf 1 januari 2010 niet meer klagen over schreeuwende kinderen. Geluid van kinderstemmen telt dan niet meer mee bij het vaststellen van geluidsoverlast.Dat heeft minister Jacqueline Cramer, minister van Milieu laten weten. Tijdens de lessen moeten de kinderen het rustig aan doen: de uitzondering op de regels voor geluidsoverlast geldt alleen een uur voor en een uur na de schooltijden. Voor kinderdagverblijven geldt deze uitzondering alleen als deze open zijn.
Voor scholen en kinderdagverblijven waar geen andere gebouwen in de buurt staan, bijvoorbeeld op het platteland, telde stemgeluid al niet mee bij het bepalen van het lawaai. Op verzoek van de Tweede Kamer mogen ook scholieren in de grote stad straks schreeuwen op het schoolplein. Gemeenten staat het nog wel vrij om zelf te bepalen welke plaatsen geschikt zijn voor een nieuwe basisschool of kinderdagverblijf.

Lees ook:Creche moet niet te lawaaierig of stil zijn voor kinderen
Lees ook:Kinderdagverblijven Nederland kun je zo binnenlopen
Lees ook:De slechtste en de beste scholen van Nederland op een rijtje
Lees ook:Gehoorzaam? Nee, dat hoeft ons kind niet te zijn!
Lees ook:Radio 538 gaat weer op zoek naar de leukste school & leukste leerkracht

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geluid kinderstemmen telt niet meer mee als geluidsoverlast

  1. MvE

    Hopelijk is er nog niet het laatste woord over gezegd. Er zijn ongetwijfeld inderdaad veel mensen die mogelijk ten onrechte klagen, en hun spanningen en of frustraties projecteren op schreeuwende kinderen. Anderzijds is er veel voor te zeggen dat kinderen niet geheel vrij hoeven te zijn hun aanwezigheid buiten op akoestische wijze kenbaar te maken. Opvoeden is ook grenzen stellen.

      /   Reply  / 
  2. Dirk

    @Hester de Waard,

    Ik ben blij geen kind van u te zijn. Ik ben tenminste behoorlijk opgevoed en bezorg andere mensen geen overlast door mijn kinderen zelf op te voeden en niet overdag te dumpen en lekker m’n eigen gang te gaan terwijl mijn kinderen andere mensen aan het lastig vallen zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>