Gehoorzaam? Nee, dat hoeft ons kind niet te zijn!

Ouders vinden het niet zo belangrijk dat ze een gehoorzaam kind hebben. Maar het kind van een ander zou wel wat gehoorzamer kunnen zijn, zo blijkt uit het Trouw Opvoedonderzoek. De meeste ouders zijn erg tevreden over hun kinderen en hun manier van opvoeden. Nou, ik zou een gehoorzaam kind wel heel erg handig vinden hoor! Ze zijn bij vlagen wel erg grappig, met hun grote monden, maar soms zou ik wensen dat ze iets minder van zich af zouden bijten en gewoon zouden luisteren! Sinds begin jaren 80 vinden ouders gehoorzaamheid steeds minder belangrijk. Ook hechten ze weinig belang aan een ijverig kind. Ze hebben liever een kind dat eerlijk, kritisch en zelfbewust is. En ouders in de hogere sociale klassen vinden ook zelfstandigheid belangrijk.
ve uitzondering

De meeste ouders vinden wel dat de moderne opvoeding te vrij is en te zeer losgeweekt van grenzen, normen en waarden, staat in het onderzoek van Trouw. Maar ze zien zichzelf als een positieve uitzondering.

Minister Plasterk riep ouders er vorige week toe op om hun kinderen weer respect en fatsoen bij te brengen. Aanleiding voor zijn oproep was een rapport over het geweld tegen ambulancepersoneel.

Lees ook:Moeders zijn tevreden over de opvoeding en vinden het niet zwaar
Lees ook:Verbondenheid
Lees ook:De K-test
Lees ook:Ouderavonden op school moeten verplicht worden
Lees ook:Stiefgezinnen hebben het vaak flink lastig

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gehoorzaam? Nee, dat hoeft ons kind niet te zijn!

  1. Kate

    Dit is te gek om los te lopen. Als een kind niet hoeft te gehoorzamen heeft opvoeding ook geen zin. Dan wordt het NEE van de ouders JA, en andersom. Waar blijft dan het respect voor de ouders? Het worden onuitstaanbare kinderen zonder enig mededogen of manieren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>