Bij 90% klopt de schoenmaat van kinderen niet

Kinderen kunnen niet goed aangeven of schoenen wel of niet goed zitten. Soms kunnen ze zelfs zeggen dat schoenen die enkele maten te klein zijn, goed passen. Drama. Ik vertrouw altijd blind op de deskundigheid van de verkoopsters, maar of dat terecht is… Onderzoekers van de Universität Salzburg hebben onderzoek gedaan naar mythes over kinderschoenen. Zo kwamen ze erachter dat in 90 procent van de gevallen de aangegeven schoenmaat niet blijkt te kloppen.
Eigenlijk hebben jonge kinderen helemaal geen schoenen nodig om te leren lopen. Veel beter is het om te leren lopen op blote voeten. De enige reden om ze schoenen aan te trekken, is uit veiligheid of om koude voeten te voorkomen.Waar ouders goed op moeten letten bij de aanschaf van het eerste paar schoenen, is dat de zolen lekker soepel zijn. Volgens de onderzoekers kun je beter niet naar de maat kijken die in de schoenen staat, want deze blijkt niet altijd even betrouwbaar te zijn.

De beste methode om de goede maat te kopen, is door zowel de voet als de binnenzool van de schoen te meten.

Lees ook:Falcotto: hippe en mooie kinderschoentjes voor de eerste stapjes
Lees ook:Laat kinderen lekker op de blote pootjes lopen!
Lees ook:Cool: de schoentjes van Naturino!
Lees ook:Controleer jij wel regelmatig of je kind de schoenen nog past?
Lees ook:Nieuwe kinderschoenen nodig? Red Rag it is!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>