Eenarmige presentatrice zou kinderen angst aanjagen

De Britse presentatrice van kinderprogramma’s Cerrie Burnell verdwijnt van de televisie na klachten van bezorgde ouders. Ze werd geboren met slechts één arm en dat zou kinderen afschrikken. Kom op zeg! Je laat je toch niet door een stel zeikende ouders zover brengen? Laat die meid gewoon presenteren als ze goed is! Als ze er nou een potje van maakt… Wat volgt? Het ontslag van een Chinese presentator omdat de spleetoogjes zo ‘anders’ zijn? Het is toch gewoon discriminatie?

Burnell was nog geen maand op het digitale kinderkanaal van de BBC te zien, aldus diverse Britse media. Op de website van het programma CBeebies verschenen vijandige reacties. Sommige ouders vrezen dat hun kinderen er nachtmerries aan overhouden. Ook krijgt de BBC het verwijt dat ze de vrouw enkel hebben aangenomen om politiek correct te zijn.

Burnell zelf is teleurgesteld in door de reacties. “Ouders kunnen mij juist gebruiken om een handicap bespreekbaar te maken met hun kinderen.

Lees ook:Negen maanden ontzwangeren? Maak daar maar anderhalf jaar van!
Lees ook:We laten onze kinderen regelmatig de verkeerde films kijken
Lees ook:Dyslexie ook wel gebruikt om kind niet als dom te bestempelen
Lees ook:Hoe vaak lieg jij dit jaar tegen je kind?
Lees ook:Hoe houd jij je kind online in de gaten?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eenarmige presentatrice zou kinderen angst aanjagen

  1. Angel Mulder

    Ik zag een aantal weken geleden bij een premiere ook een verslaggever van het Jeugdjournaal met een stompje. Toen heb ik ook wel even gedacht “vinden kinderen dit niet eng of raar”. Maar om iemand daarom nou te ontslaan…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>