Nieuwste computergames geven kinderen voldoende beweging

Godzijdank voor het volgende bericht! Op de dag dat ik overstag ben gegaan en voor mijn kinderen een Wii heb besteld, lees ik dat kinderen daar voldoende beweging door krijgen. Zo slecht ben ik dus helemaal niet bezig! Blijft een feit dat ik nog steeds liever heb dat ze buiten spelen en rondrennen dan op en neer springen voor de tv met een remote in hun handen! Maar toch…het ergste had-ik-dit-wel-moeten-doen-gevoel is weg.

Het aantal kinderen met overgewicht nam de afgelopen 25 jaar sterk toe. Kinderen bewegen steeds minder en besteden meer tijd al zittend door tv te kijken en computerspelletjes te spelen. Dit zorgde er recent voor dat gamefabrikanten spelletjes ontwikkelden die kinderen stimuleren te bewegen. Het Nederlandse onderzoek liet 7- tot 13- jarigen 6 van dit soort games testen: Lasersquash, Apartgame, Wii, Xerbike, Eyetoy, Dance Dance Revolution, meldt nu.nl.

De onderzoekers bestudeerden de belastingsintensiteit en het energieverbruik. Daarnaast keken ze naar de plezierbeleving en de populariteit bij de kinderen. Daaruit bleek dat Xerbike, Lasersquash en de Apartgame de kinderen zeer intensief laat bewegen. Ook vereist Dance Dance Revolution genoeg intensiteit om aan de 'Nederlandse Norm Gezond Bewegen' te voldoen. De kinderen mochten zelf een top-3 van de leukste spelletjes opstellen. De eerste plaats is voor Lasersquash, op de tweede komt Apartgame en Wii eindigt om de derde plaats.

Lees ook:Computers gaan kinderen van overgewicht afhelpen
Lees ook:Door de wintertijd bewegen kinderen minder
Lees ook:McDonalds probeert kids met happy boekjes in beweging te zetten
Lees ook:Kinderen spelen steeds minder buiten omdat ouders bang zijn
Lees ook:Kind speelt niet perse meer buiten als daar de ruimte voor is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>