Minder zout zorgt voor minder dikke kinderen

Het is simpeler dan gedacht om kinderen op gewicht te houden. Geef ze gewoon minder zout! Want kinderen die minder zout eten, drinken minder frisdranken. En hierdoor lopen ze minder risico op hoge bloeddruk en obesitas. Je kunt als ouder ook gewoon geen frisdranken in huis halen….

Wanneer kinderen tussen de 4 en 18 jaar hun zoutinname halveren, drinken ze twee glazen frisdrank minder per week. Dit scheelt ze 250 kilocalorieën per week, aldus Britse onderzoekers. Wanneer ze minder zout eten, hebben de kinderen namelijk simpelweg minder dorst. Per gram zout, kan dit 100 ml per dag schelen.

Voor dit onderzoek ondervroegen de wetenschappers in 1997 meer dan 2000 jonge mensen tussen 4 en 18 jaar in Groot-Brittannië. Volgens dr. Feng He van St. George's University in Londen is er een sterke link tussen frisdrank en obesitas bij jonge mensen.

Zout
Volgens de American Heart Association is het gezond om niet meer dan 2,3 gram zout per dag te eten. Het meeste zout dat Amerikanen en Engelsen eten zit in producten als tomatensaus, soep, blikvoeding en kant-en-klaarmaaltijden. Ouders zouden dus beter de labels van producten moeten controleren op zout en het zoutvaatje van tafel moeten halen.

Lees ook:Ouders: kijk uit dat je je kind niet teveel zout geeft!
Lees ook:Kindersnacks bevatten teveel zout
Lees ook:Kindersnacks bevatten veel te veel zout
Lees ook:Kinderen krijgen veel te veel zout binnen
Lees ook:Sap drinken verhoogt de kans op overgewicht bij kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>