Kinderen krijgen veel te veel zout binnen

Kinderen eten dubbel zoveel zout als goed voor hen is. Te veel zout is niet goed voor het lichaam, en kan leiden tot hart- en vaatziekten, zo waarschuwen kinderartsen in De Telegraaf. Wie als baby te veel zout eet, heeft na 15 jaar nog altijd een hogere bloeddruk. De fastfoodketens doen er natuurlijk op geen enkele manier goed aan. Ik ben bang dat mijn kinderen ook meer zout binnenkrijgen dan goed voor ze is…

De Nederlandse Gezondheidsraad adviseerde onlangs een maximuminname van 6 gram keukenzout (natriumchloride) per dag. Die hoeveelheid bevat 2,25 gram natrium, het mineraal dat de bloeddruk kan verhogen. Dit is een algemeen advies, de raad geeft geen aparte richtlijn voor kinderen.

In Groot-Brittannië is er wel een richtlijn, beginnend met minder dan 1 gram per dag voor baby’s tot zes maanden en oplopend met de leeftijd tot 6 gram maximaal voor elf- tot achttienjarigen.

Ouders kunnen de bloeddruk van hun kinderen verlagen door de inname van kalium te verhogen. Dit kan onder meer door keukenzout te vervangen door mineraalzout en het consumeren van verse groenten en fruit in plaats van kant-en-klaarproducten.

Lees ook:Ouders: kijk uit dat je je kind niet teveel zout geeft!
Lees ook:Kindersnacks bevatten teveel zout
Lees ook:Kinderen krijgen veel en veel veel zout binnen
Lees ook:Minder zout zorgt voor minder dikke kinderen
Lees ook:Geef je kind niet teveel zout

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen krijgen veel te veel zout binnen

  1. Evelia Raygoza

    I wanted to say that it is nice to know that somebody mentioned this as I had a hard time discovering the same info elsewhere. This is the only place that gave me the info. Thanks.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>