Nederlandse basisscholen barsten van het geld

Ook het idee dat ieder dubbeltje op de school van je kind moet worden omgedraaid? Nee hoor! Nederlandse basisscholen zijn rijker dan werd aangenomen. Samen bezitten de scholen 2,4 miljard euro eigen vermogen, zo blijkt uit onderzoek van het Onderwijsblad, het tijdschrift van de onderwijsbond Aob. Dan stel ik voor dat er in elk geval eens een deel van dat geld wordt geïnvesteerd in het schoonmaken van de toiletten!

Veel ouders worden door scholen gevraagd papier in te zamelen. Dit geld is dan bedoeld om bijvoorbeeld kinderen te voorzien van extra schrijfgerei. Volgens de onderwijsbond willen scholen zich indekken tegen risico’s of sparen voor andere grote investeringen.

De onderwijsbond stelt voor om het geld uit te geven aan bonussen voor leraren en aan leermiddelen daar waar het geld voor is bedoeld.

Lees ook:Onderzoek Inspectie van het Onderwijs naar seksueel gedrag basisschoolleerlingen
Lees ook:Meeste middelbare scholen geven te weinig les
Lees ook:Niet wij, maar reclame een leeftijdsgenootjes beinvloeden kinderen
Lees ook:Regering blijft van kinderbijslag af!
Lees ook:Kinderen geven te makkelijk geld online uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>