Regering blijft van kinderbijslag af!

De bezuiniging op de kinderbijslag van 100 miljoen euro in 2010, die is aangekondigd in de miljoenennota 2008, gaat waarschijnlijk niet door. De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie willen de maatregel van tafel, aldus ingewijden dinsdag. En dat zijn de berichten waar wij als ouders natuurlijk ontzettend blij van worden! Kinderen worden er namelijk ook niet goedkoper op!

Ook willen de drie partijen dat de schoolboeken volgend jaar voor het hele voortgezet onderwijs gratis worden en niet alleen voor de onderbouw, zoals in de kabinetsplannen staat. Op verzoek van de PvdA zoeken de coalitiefracties ook naar extra geld voor armoedebestrijding bij kinderen.

Het schrappen van de bezuiniging op de kinderbijslag is vooral een wens van CDA en ChristenUnie. Fractieleider Pieter van Geel (CDA) zei in een reactie op de miljoenennota dat deze maatregel de middeninkomens treft.

De coalitiefracties willen woensdag tijdens de algemene beschouwingen, het Tweede Kamerdebat over de kabinetsplannen, met een alternatieve bezuiniging komen. Het is nog niet duidelijk hoe die er uitziet. Ook is nog onbekend hoe het helemaal gratis maken van schoolboeken betaald moet worden. Hiermee zou een bedrag van meer dan 100 miljoen euro gemoeid zijn.

Het PvdA-plan voor armoedebestrijding zou enkele tientallen miljoenen kosten, aldus een betrokkene. Het is de bedoeling gezinnen met lage inkomens extra ondersteuning te geven, als kinderen bijvoorbeeld lid willen worden van een sportclub. De PvdA wil verder wat extra geld om burgerinitiatieven in wijken te financieren.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Hoe meer kinderen, hoe slechter het er volgend jaar voorstaat
Lees ook:Gratis kinderopvang onhaal- en onbetaalbare belofte PVDA
Lees ook:Yes! Vijf dagen ouderschapsverlof voor alle papa’s!
Lees ook:Verbod op roken bij kinderen
Lees ook:75 euro meer kindgebondenbudget voor tweede kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>