Online jeugd EHBO-lessen in gamevorm

Wij kregen vroeger EHBO-les op school, het kind van tegenwoordig leert verband aanleggen via gamen. Ook prima natuurlijk, als ze maar weten wat te doen in geval van ongeluk. Vanaf nu kunnen kinderen EHBO leren door het spel Save Life te downloaden op de site van het Oranje Kruis. De organisatie wil de jeugd laten zien dat EHBO nuttig, maar ook leuk kan zijn. 

In het spel worden situaties waar iets mis is nagespeeld. De jeugd kan dan zelf aangeven hoe ze het zouden oplossen. Ook is er een virtuele ontmoetingsplek waar de jongeren hun kennis kunnen uitwisselen, een kennistest en kunnen er grappige spelletjes worden gespeeld.

Volgens Directeur Joost van Linge van het Oranje Kruis moet het spel Save Life gezien worden als een soort Second Life. „Overigens is eerste hulp wel iets wat je niet kan leren via een boek of beeldscherm. Maar je maakt er zo op een leuke manier kennis mee.”

Lees ook:Cursus EHBO bij Kinderen nu met Rode Kruis certificaat
Lees ook:80% van de ouders heeft géén EHBO kennis
Lees ook:EHBO Kids: iPhone app leert kinderen eerst hulp bij ongelukken
Lees ook:Ouders weten veel te weinig van EHBO
Lees ook:Villa Pinedo eerste online platform voor kids gescheiden ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>