Amandelen knippen bij kinderen vaak niet nodig

'Vroegah', knipten ze bij het minste of geringste kuchje al je amandelen. Hele busladingen kinderen werden er 'ontamandeld'. Tegenwoordig zijn ze daar een stuk terughoudender in. ONs zoontje heeft twee tennisballen in zijn keel hangen, maar geen arts die het nodig vindt ze eruit te halen. Ik vind het wel prima zo. Moet er niet aan denken hem dat aan te doen… Onderzoekers van het UMC in Groningen stellen ook dat het weghalen van amandelen bij kinderen met lichte keelinfecties vaak niet nodig is. Afwachten is verstandiger en beter voor de gezondheid.De onderzoekers onderzochten drie jaar ruim driehonderd kinderen tussen de 2 en 8 jaar oud. Alle kinderen hadden een niet al te ernstige keelinfectie, die bij 151 kinderen werd aangepakt door de amandelen te verwijderen. Deze groep kinderen ging na de operatie veel vaker naar de huisarts: ze bleken weinig baat te hebben gehad bij de operatie.

Het knippen van de amandelen is een van de meest voorkomende operaties bij kinderen. De ingreep, die vroeger veel vaker dan tegenwoordig werd toegepast, vindt vooral plaats bij jonge patiëntjes die aan chronische keelinfecties lijden.

Lees ook:Kinderen dikker na verwijderen amandelen
Lees ook:Ruggenprik minder gevaarlijk dan tot nu toe werd gedacht
Lees ook:Peuters zonder angstreactie later in de criminaliteit
Lees ook:10% jeugd vindt leven zinloos
Lees ook:Lager IQ bij kinderen die ongezonder eten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>