Bijna alle Amerikaanse baby’s kijken tv

Ongeveer 90 procent van de Amerikaanse kinderen onder de twee jaar kijkt regelmatig tv, dvd's en video's. Bij de baby's tot drie maanden gaat het om 40 procent. Dat maakten onderzoekers van de Universiteit van Washington maandag bekend. Zij spreken over een veel groter aantal dan verwacht. Ik moet zeggen dat ik mijn kinderen op die leeftijd ook wel eens in de wipstoel voor een video van TikTak heb gezet….

De kinderen tot drie maanden kijken gemiddeld minder dan een uur per dag. Op 2-jarige leeftijd is die tijd al gestegen naar ruim 1,5 uur dagelijks. Amerikaanse kinderartsen vinden dat kinderen onder de twee jaar helemaal geen televisie zouden moeten kijken.

Tja…het zou misschien wel beter zijn. Maar het is af en toe zo ontzettend makkelijk!!! 

Lees ook:Kinderen kijken massaal tv op kinderdagverblijven
Lees ook:Kinderen krijgen dikke buik van televisie kijken
Lees ook:Televisie in slaapkamer kids maakt ze dik en moe
Lees ook:Haal de televisie weg van de slaapkamer van je kind!
Lees ook:Moederdag steeds minder populair

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bijna alle Amerikaanse baby’s kijken tv

  1. Chantal

    Ik ervaar het juist als positief dat ons zoontje naar de tv kijkt. Uiteraard bepalen wij wat hij kijkt, dat varieert van Het Zandkasteel tot aan het Micky Mouse clubhuis. We zien dat hij er veel van opsteekt, hij telt mee met Micky Mouse en danst op de liedjes van het Zandkasteel. Hij komt er zelfs van tot rust na een drukke speel/renpartij. Hij is nu een hele vrolijke gezellige en goed ontwikkelde peuter van 19 maanden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>