Televisie in slaapkamer kids maakt ze dik en moe

O, o, o… Soms lijkt het wel of ik het altijd fout doe! Net als ik iets bedenk, komt er een onderzoek dat mijn goede bedoelingen direct onderuit trekt. Nu dit weer, net nadat ik de kids allebei een tv heb gegeven: Kinderen die een televisie op de slaapkamer hebben, zijn gemiddeld dikker en lopen meer risico op overgewicht en diabetes type 2. Zucht… Zou het echt, met een zoon die drie keer per week voetbalt, twee keer per week tennist en twee keer per week gym heeft? En een dochter die niets lievers doet dat dansen voor de tv? Een Amerikaanse studie onderzocht 369 kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. Zo werd bijvoorbeeld hun percentage lichaamsvet gemeten. Uit het onderzoek bleek dat kinderen met een tv op de slaapkamer twee keer zo vaak flink te veel lichaamsvet hadden in vergelijking met kinderen zonder tv op de kamer. Kinderen met een tv in de slaapkamer hadden ook een dikkere taille en meer vet in het bloed.
Ongeveer 7 op de 10 Amerikaanse jongeren hebben een televisie in de slaapkamer en ruim 3 op de 10 hebben (ernstig) overgewicht. Dat vergroot hun kans op diabetes type 2, een ziekte die in Amerika onder jongeren enorm toeneemt. Televisie kijken in de slaapkamer is extra ongezond in vergelijking met gewoon televisie kijken. Kinderen slapen door tv kijken vaak korter. En van slaaptekort krijg je ook eerder overgewicht.

Lees ook:Haal de televisie weg van de slaapkamer van je kind!
Lees ook:TV op kinderkamer ongezond en slecht voor schoolprestaties
Lees ook:Half uurtje bewegen kan diabetes bij dikke jongeren voorkomen
Lees ook:Campagne voor meer begrip diabeteskinderen van start
Lees ook:Kinderen krijgen dikke buik van televisie kijken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>