Nederlandse kinderen losgeslagen op snoepgebied

Kinderen en jongeren snoepen zo veel en zo vaak als ze maar willen. 48 Procent heeft thuis geen snoepregels. Tja… wij hebben ze wel. Alleen ze worden niet altijd gehandhaafd. Ik ben van mening dat kinderen die nooit mogen snoepen ooit zullen doorslaan en zakken achter elkaar naar binnen gaan werken. Dat wat je verbiedt, is immers het leukst. Wij hebben de snoeptrommel dan ook midden in de kamer, op grijphoogte staan. Eens per dag mag daar uit gesnoept worden. Eén snoepje. Soms twee. Maar de kinderen zullen allebei (3 & 6 jaar) nooit zelf wat pakken.  
Dat kinderen er maar op los snoepen komt naar voren uit een online onderzoek dat JuniorSenior Research heeft uitgevoerd onder 725 kinderen en jongeren van 9 t/m 21 jaar. In gezinnen waar wel snoepregels gelden en waar voorlichting wordt gegeven over gezonde voeding, wordt gezonder geleefd. Deze kinderen eten vaker fruit dan snoep, sporten meer en eten bij het avondeten meer groente.
Zo’n 40 procent van de kinderen en jongeren hebben aangegeven dat ze zichzelf te dik of een beetje te dik vinden. Bij de meisjes is dat percentage bovendien nog hoger: 55 procent. Ondanks dat, snoepen de meesten meerdere keren op een dag. Veel kinderen en jongeren geven aan dat ze wel minder willen snoepen, maar dat ze het niet lang volhouden.
Als het gaat om de voorlichting rond gezond eten, blijkt de belangrijkste rol weggelegd voor de ouders (67%). Kinderen en jongeren geven daarnaast aan dat ze ook veel leren over gezond eten van tv-programma’s (60%) en school (60%). 
 

Lees ook:Snoepende kids hebben minder kans op overgewicht
Lees ook:Kinderen snoepen heel veel meer dan ouders denken
Lees ook:Rokende jongeren geven hun leven een minder hoog cijfer
Lees ook:Jongeren overschatten eigen gezondheid behoorlijk
Lees ook:Kinderen bewegen te weinig, zijn te zwaar, en ongezond, maar wel gelukkig

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlandse kinderen losgeslagen op snoepgebied

  1. prefab homes

    Hi pal, that’s a nice post of yours, hope You wont mind adding your website to favorites? Thanks, have a good day!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>