Snoepende kids hebben minder kans op overgewicht

Kinderen die snoepen hebben een kleinere kans op overgewicht dan leeftijdsgenootjes die nooit snoepen, blijkt uit een onderzoek aan de Louisiane State University. Volgens de onderzoekers ontwikkelen kinderen die van jongs af aan af en toe snoep eten, een bepaalde mate van discipline. Als kinderen snoep verbinden aan een speciale gelegenheid, zijn ze zich meer bewust van hun eetgedrag. Bovendien zouden ze in staat zijn om een balans te vinden in hun calorie inname. Nou, dat is nog eens goed bericht voor ons ouders, want we zullen allemaal wel eens zwichten! “De resultaten van het onderzoek laten zien dat kinderen en volwassenen die snoep eten minder kans hebben op het ontwikkelen van overgewicht of obesitas. Dit onderzoek is echter geen uitnodiging om overmatig te gaan snoepen. Het is niet de bedoeling dat snoep een hoofdrol gaat spelen in het voedingspatroon. Het is een traktatie waar kinderen in mate van moeten genieten”, zegt onderzoeker Carol O’Neil.

Lees ook:Gestreste ouders veroozaken overgewicht bij kinderen
Lees ook:Nederlandse kinderen losgeslagen op snoepgebied
Lees ook:Eet nou niet voor twee als je zwanger bent…
Lees ook:Kort slapen zorgt voor dikke kinderen
Lees ook:Samen eten kan overgewicht bij kinderen voorkomen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Snoepende kids hebben minder kans op overgewicht

  1. Marja Baseler

    Een keertje snoepen is niet erg. Als het aantal snoep- en drinkmomenten per dag maar beperkt blijft. Auteur van het Gekke Bekken en Gave tandenboek.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>