Te dik kind wordt mogelijk onder dwang uit huis geplaatst

Stel, je 8-jarige kind heeft een gewicht van 89 kilo. En jij stopt er nog iedere dag een bak patat en wat hamburgers in. Kom je dan door de test 'goede ouder' of niet? Ik denk het niet. De 8-jarige Connor heeft zulke ouders. En de gemeente ziet reden genoeg om in te grijpen en dit kind uit huis te laten plaatsen. Natuurlijk een verre van fijne oplossing, maar misschien wel de allerbeste voor Connor.

Door zijn overgewicht kan hij zichzelf nauwelijks wassen en aankleden. De zeven minuten lange wandeling naar school is vaak te zwaar voor hem, waardoor hij regelmatig spijbelt. Talloze bedden, stoelen en wc-potten sneuvelden al onder zijn gewicht.
Volgens zijn moeder Nicola lust Connor geen groenten en fruit en eet hij het liefst hamburgers en friet bij elke maaltijd. De gemeente North Tyneside, waar het gezin woont, vindt het onacceptabel dat zijn moeder hem dit eten voorzet. Sociaal werkers spreken van verwaarlozing en kindermishandeling.

Daarom wil de gemeente Connor nu uit huis plaatsen, bij mensen die hem wél dwingen gezond te eten. Deze week worden artsen, pedagogen, voedingsdeskundigen, maatschappelijk werkers en juristen over dit onderwerp gehoord.

Overgewicht is nog nooit eerder als kindermishandeling gekenmerkt. Áls Connor naar een pleeggezin gaat, heeft dat waarschijnlijk grote gevolgen in Groot-Brittannië. Van alle Britse kinderen onder de 11 kampt 13 procent met ernstig overgewicht.

Wat vinden jullie? Mag de gemeente zich hiermee bemoeien? Ik vind van wel. Als we bekeuren bij het rijden zonder gordel, wat ook gevaarlijk is, dan moeten we dit soort dingen ook aanpakken. Connor zal er uiteindelijk alleen maar baat bij hebben. Het is te hopen dat het ook echt gaat werken.

Lees ook:Kind stout? Ouders uit huis gezet!
Lees ook:Tieners zien hun eigen overgewicht niet
Lees ook:Zorg dat kleuters niet te zwaar worden!
Lees ook:Overgewicht verhoogt kans op astma bij kinderen
Lees ook:Kwart kinderen verbrandt door zon

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Te dik kind wordt mogelijk onder dwang uit huis geplaatst

  1. wouter

    wat een kk dikzak

    ps je krijg nooit een vriendin

      /   Reply  / 
  2. annelies

    dat is echt niet normaal

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>