Achterhoekse jeugd zit niet goed in z’n vel en leeft ongezond

Heb je kinderen en woon je in de Achterhoek, dan heb je grote kans dat je kind er een ongezonde levensstijl op nahoudt. Jongeren uit deze regio kampen namelijk met veel psychische problemen. Vijftien procent van de middelbare scholieren geeft aan niet lekker in zijn of haar vel te zitten. Bovendien kan er aan de levensstijl van jongeren nog wel het een en ander worden verbeterd. Dit blijkt uit een onderzoek van de gezondheidsdienst GGD Gelre-IJssel.

Jongeren in deze regio drinken te veel, steken regelmatig een sigaret op, worden steeds dikker en bewegen te weinig. Lees het hele artikel hier.

Lees ook:Teveel snacken doet kinderen eerder puberen
Lees ook:Nederlandse kids gezond, maar niet probleemloos…
Lees ook:Meisjes niet naar school in Afghanistan
Lees ook:Kinderen slecht voor huwelijk
Lees ook:Kinderen leven gezonder dan enkele jaren geleden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Achterhoekse jeugd zit niet goed in z’n vel en leeft ongezond

  1. Linda

    En wat te doen als deze kinderen die zich niet lekker voelen weer in contact komen met ook weer die kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Dat wordt alleen maar erger. De basisscholen maar ook het voortgezet onderwijs bezitten veel slechte leerkrachten. Op vmbo worden veel omgeschoolde leerkrachten ingezet die dan ook nog een ander vak geven dan waar ze voor opgeleid zijn. Ik woon nu een aantal jaar in de achterhoek moet zeggen dat ik de mentaliteit hier verschrikkelijk vind. Hoop arrogantie en kinderen worden erg gemaakt door ouders die alleen maar aan de kwebbel zijn. Veel ouders zelf nog op kinderlijke toer bezig. Wat kan een kind dan nog aan goeds meekrijgen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>