Teveel snacken doet kinderen eerder puberen

Volgens recente studies komt de puberteit steeds vroeger, zowel bij jongens als meisjes. Het gaat zelfs zo ver dat sommige meisjes al voor het eerst ongesteld worden op hun 6 of 7 jaar, lees ik op HLN. Jongens bereiken hun fysieke volwassenheid dan weer twee jaar vroeger dan in het verleden. Experts steken de schuld daarvoor op de moderne, ongezonde levensstijl van de huidige kinderen, inclusief veel te veel junkfood. Hm… Daar denk je dan toch even wat langer door na als je ‘gezellig’ met de kids naar de Mac gaat, toch?Lees hier het gehele artikel.

Lees ook:Achterhoekse jeugd zit niet goed in z’n vel en leeft ongezond
Lees ook:Beha’s voor kinderen van twee jaar
Lees ook:Puberteit heftiger voor meiden dan voor jongens
Lees ook:Psychische aandoeningen kinderen ook wel verzonnen door ouders
Lees ook:Kort slapen zorgt voor dikke kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>