Babyspulletjes van Warm Schaap dragen bij aan een beter milieu

Je wilt alles: leuke spullen voor je kindje én een goede toekomst voor hem of haar verzorgen. Een goede toekomst zit 'm voor een deel en onder meer in stabiliteit en rust in je gezin, een goede opleiding en veel liefde, maar ook een goed milieu is tegenwoordig erg belangrijk. Een beetje bijdragen door middel van milieubewuste kinderspulletjes is daarom helemaal zo gek nog niet. Webwinkel Warm Schaap voorziet in die behoefte.Bij Warm Schaap vind je hippe en mooie babykleding en accessoires die op een mens- en milieuvriendelijke manier gemaakt zijn. En denk dan niet meteen aan zelfgebreide wollen onderbroekjes, maar wel mooie wollen slaapzakken en handige warme leggings van zachte wol. Leuke rompertjes, stoere broeken, lieve blousjes, babymutsjes, maar ook leuke tasjes voor jezelf, kortom van alles wat het leven leuk en aangenaam maakt voor jou en je baby.

Warm Schaap wil laten zien dat een mooi design heel goed samen kan gaan met de keuze voor een mens- en milieuvriendelijke productiewijze.

Warm Schaap kiest ervoor om (bijna) uitsluitend babykleding van biologische katoen of biologische wol in haar winkel te verkopen. In de gangbare katoenteelt worden enorme hoeveelheden pesticiden gebruikt, schadelijk voor zowel het milieu als voor de mensen die ermee werken. Ook worden bij het bleken, kreukvrij en krimpvrij maken van katoenen stof chemicaliën gebruikt. Niet alleen belastend voor het milieu, maar deze chemische stoffen kunnen ook achter blijven op een kledingstuk. Soms leidt dit zelfs tot allergische reactie’s. Zeker voor kleine baby’s niet fijn!  Reden genoeg dus om te kiezen voor biologische katoenen baby kleding.

Wat biologische wol betreft, de meeste wollen kledingstukken & accessoires die Warm Schaap verkoopt zijn gemaakt van wol van het Merinoschaap. Deze schapen leveren de zachste wol. Merinoschapen worden voornamelijk in Nieuw-Zeeland en in Australië gehouden. Als zij op de gangbare manier worden gehouden, wordt er niet al te zachtzinnig met ze om gegaan. Ze worden vaak op een ruwe manier geschoren, waarbij de schapen wonden oplopen. Vóór het scheren worden de schapen vaak al behandeld met pesticiden.

Warm Schaap kiest daarom ook voor de wollen artikelen zoveel mogelijk voor wol afkomstig van schapen uit de biologische of biologisch-dynamische veeteelt. Deze schapen worden op een mens (of dier!) waardige manier behandeld en komen niet in aanraking met chemicaliën.

Lees ook:10% korting bij Warm Schaap op de Dag van de Aarde
Lees ook:Mevrouw Schaap breidt uit met Tuc Tuc en meer Elodie Details
Lees ook:Puur Sammy’s heeft de allerfijnste biologisch katoenen pakjes voor onze allerkleinste popjes
Lees ook:Belito Baby Boutique: Babykleding in mediterrane stijl
Lees ook:Verh!p babykleding; verantwoord en héél leuk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>