Kosten orthodontist binnenkort behoorlijk naar beneden

Goed nieuws voor ouders van kinderen met scheve tanden!!! Een bezoek aan de orthodontist wordt fors goedkoper. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft besloten de tarieven per 1 juli met 16 procent te verlagen. Een jaar later volgt er nog eens een verlaging van 16 procent. En terecht! Kom op zeg, het is toch van de zotten dat je bijna failliet gaat aan de beugel van je kinderen! De NZa koos voor een verlaging in twee stappen zodat er tijd is om een oplossing te zoeken voor mensen met autisme of het syndroom van Down. Die vragen meer tijd van de orthodontist zonder dat er een extra financiƫle vergoeding tegenover staat. Bij verlaging in een keer met 32 procent bestaat volgens de NZa het risico dat deze patiƫnten niet genoeg aandacht krijgen of niet behandeld worden.
Of een tandarts of een orthodontist een beugel plaatst, moet niet uitmaken, vindt de Zorgautoriteit. Daarom worden de tarieven op gelijke hoogte gebracht. Nu mag een tandarts nog circa 3 procent meer rekenen dan een orthodontist.

Lees ook:Gevaarlijke trend onder tieners: nepbeugels
Lees ook:Aantal kinderen op speciaal onderwijs bijna verdubbeld
Lees ook:ADV: Het aftellen naar een beugel is begonnen
Lees ook:Neem peuters mee naar de tandarts, dat zorgt voor een beter gebit op latere leeftijd
Lees ook:Speciale kindertandartsen voor extreem bange kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>