Neem peuters mee naar de tandarts, dat zorgt voor een beter gebit op latere leeftijd

Als het aan de Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde (NMT) ligt, zouden peuters al vanaf hun tweede jaar voor controle naar de tandarts moeten. Als het aan mij ligt ook. Probeer ze dan maar eens op een tandartsstoel te krijgen, maar een goed gebit begint bij een regelmatige controle.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die vanaf hun tweede jaar naar de tandarts gaan, op latere leeftijd een beter gebit hebben. Omdat onlangs vastgesteld is, dat slechts een op de tien kinderen in de grote steden regelmatig naar de tandarts gaat, is het NMT op het moment bezig met een grootschalig onderzoek naar het tandartsbezoek onder peuters.

Mijn dochter van twee is nu een keer mee geweest. Gillen. Onze zoon van vijf vindt de tandarts hartstikke leuk. Ik ben er wel blij mee. Een slecht gebit kan zoveel ellende veroorzaken, dat moet je al vanaf het allereerste begin proberen te voorkomen.

Lees ook:Helft kleuters heeft slecht gebit
Lees ook:Ouders poetsen tanden van kinderen niet goed genoeg
Lees ook:Slecht kindergebit heeft grote gevolgen
Lees ook:Kinderen gaan te weinig naar de tandarts
Lees ook:Mama’s verkiezen peuters boven baby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>