Het najaar wordt prikloos voor gezonde kleine kinderen

Goed nieuws voor gezonde kinderen (buiten het feit dat ze dus al gezond zijn): ze hoeven dit najaar geen griepprik te halen! Zelfs niet als de Mexicaanse griep terugkeert, wat waarschijnlijk is. Zwangere vrouwen krijgen vermoedelijk wel een oproep voor een inenting. Nou ja, die kunnen dat vast ook wat beter handelen dan een klein kind.Dat de prik niet langer gehaald hoeft te worden staat in een advies van de Gezondheidsraad aan demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid). Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft zaterdag een bericht hierover in de GPD-kranten bevestigd.  Vanwege de griepepidemie kregen in 2009 alle gezonden kinderen tussen zes maanden en vier jaar en alle zwangere vrouwen vanaf de vierde maand een oproep voor inenting tegen de Mexicaanse griep.
De Gezondheidsraad stelt in het advies echter dat die griep bij kinderen niet meer tot meer ziekte en complicaties leidt dan een normale seizoensgriep. Volgens het RIVM adviseert de Gezondheidsraad pas op een later moment over de zwangere vrouwen omdat dit een kleinere groep is dan de kinderen. ”Als daar tijdig vaccins voor besteld moeten worden, kan dat korter van tevoren worden besloten.” De Gezondheidsraad laat in het advies ook weten dat de miljoenen ongebruikte vaccins tegen de Mexicaanse griep niet geschikt zijn voor het komende griepseizoen.
Het ministerie van Volksgezondheid laat zaterdag weten dat Klink vermoedelijk voor eind mei met een reactie op het advies komt.

Lees ook:Zwangere vrouwen hoeven dit jaar geen griepprik
Lees ook:Zwanger; wel of geen vaccinatie tegen Mexicaanse Griep?
Lees ook:Vaccinatie Mexicaanse griep krijgt voorrang op DKTP-prik
Lees ook:Juist kinderen van nul tot vier jaar moeten gevaccineerd worden tegen Mexicaanse Griep
Lees ook:Kinderen zitten niet op griepprik te wachten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>